معرفی پروژه معماری

 

La Rioja, Bodegas Ysios

 Álava , Laguardia، اسپانیا

 

کارفرما: گروه Bodegas and Bebidas

آرشیتکت: سانتیاگو کالاتراوا (Santiago Calatrava)

مساحت کل سایت: 72000 مترمربع

مساحت فضاهای شهری (شامل دو استخر): 15384 مترمربع

زیربنا: 8000 مترمربع

 

 

ساختمان را می­توان به عنوان یک عنصر کاملاً ترکیب شده با لندسکیپ اطراف و در عین حال به عنوان یک مجسمه مستقل که در یک محل خاص قرار گرفته است، تصور و ادراک نمود.

 

گروه Bodegas and Bebidas خواستار طراحی ساختمانی بود که به عنوان نشانه­ای برای شراب معتبر جدید آن، la Rioja Alavesa ، عمل نماید و در عین حال با برنامه جامع و دقیق فضاهای مورد نیاز برای درست کردن، انبار نمودن و فروختن شراب هماهنگی و سازگاری داشته باشد.  

 

سایت ناهموار می­باشد و اختلاف تراز اندازه­گیری شده آن از بلندترین سطوح در شمال تا پست­ترین آنها در جنوب، به ده متر می­رسد. حدود نیمی از سایت از تاکستان­ها پوشیده شده است.

 


   

کالاتراوا در طراحی این ساختمان، استراتژی حجم‎بخشی به سطوح سقف و دیوارها ـ مرز­های فیزیکی میان لندسکیپ بیرون ساختمان و شراب­سازی درون آن ـ را اتخاذ نموده است، بگونه­ای که از طریق حرکت ایستای دیوارها پیوستگی میان دو فضا برقرار می­شود. دو دیوار بتنی باربر به طول 196 متر که به فاصله 26 متر از هم قرار گرفته­اند، یک شکل سینوسی، هم در پلان و هم در نما، ایجاد می­کنند.

نمای جنوبی از تخته­های باریک درخت سرو که بطور افقی نصب شده­اند و همچون ردیفی از بشکه‎های شراب در استخرها منعکس می­شوند، پوشیده شده است.

 

استخرها با سرامیک‎های شکسته سفید فرش شده­اند و پل گرانیتی ساخته­شده بر روی استخرها، دسترسی به تاکستان­ها را تأمین می­کند.

 

  

کاربرد چارچوب آلومینیومی در سقف با چوب گرم بکار رفته در نما، از نظر مصالح، ایجاد کنتراست می­کند و جلوه نور خورشید با ایجاد یک تأثیر حرکتی در تضاد با پس­زمینه آرام تاکستان، باعث تأکید بر حجم سقف می­گردد.

 

نمای شمالی، از پانل­های بتنی پیش­ساخته دارای چند بازشوی کم­عرض تشکیل یافته و نماهای شرقی و غربی از صفحات آلومینیومی آرایه­دار (متشکل از خطوط ممتد) پوشیده شده است.

 

سقف، که از یک سری تیرهای چوبی چندلایه ساخته شده و بوسیله رخ­بام سینوسی زیگزاگی دیوارهای جانبی تقویت می­شود، به عنوان عامل پیوستگی نماها عمل می­کند. حاصل طرح یک موج سطحی باقاعده است که در امتداد محور طولی گسترش می­یابد و سطوح محدب و مقعر را با هم ترکیب می­کند.

 

پلان ساختمان جهت سازگاری با برنامه خطی فرایند شراب­سازی، به شکل یک مربع مستطیل ساده، در امتداد محور شرقی ـ غربی، طراحی ­شده است. دو ورودی در نماهای جانبی این حالت طولی را تشدید می­کنند. 

 

در مرکز ساختمان، سقف محل بازدیدکنندگان بصورت یک حجم پیوسته جلو ­آمده و بالکنی مشرف به محل شراب­سازی و تاکستان­ها تشکیل داده است.

 

 



موضوعات: