دانستنیهای معماری جهان ـ 17
معماری جهان
دانستنیهای معماری جهان ـ 17
Architecture of the World
Knowables of World’s Architecture - 17
oآیا میدانید آرشیتکتونن (Architectonen) چیست؟
þآرشیتکتونن عنوان ترکیبهای حجمی کازیمیر مالهویچ (Kazimir Malevich)، نقاش روسی پایهگذار جنبش سوپرماتیسم (Suprematism)، است که نوعی تحقیق در فضا و ایجاد رابطهای مجرد با حجمها، سطوح و فضاهای مختلف بودند، بیآنکه هدف بیان شی بخصوصی باشد.
oآیا میدانید برای نخستین بار، چه کسی و در کدام ساختمان مهم از دیوارهای پردهای شیشهای (Glass Curtain Wall) استفاده کرد؟
þوالتر گروپیوس (Walter Gropius) در کارخانه فاگوس (Fagus Factory) (١٩١١-١٩١٣)؛ او به جای قاببندی سطوح شیشهای در داخل دیوارهای سنگین، از دیوارهای غیرباربر سراسر شیشهای استفاده کرد که به شکل پوسته بیرونی شفاف و شناور، از سازه باربر داخلی بنا آویخته میشدند و ستونهای باربر پشت شیشهها قرار میگرفتند. همچنین برای تاکید بیشتر بر حالت غشایی دیوار، نمای شیشهای به پیوستگی ادامه مییافت و در گوشههای بنا، ستونی دیده نمیشد.
oآیا میدانید فرانک لویدرایت (Frank Lloyd Wright) برای تبیین ویژگیهای بنیادی معماری ارگانـیک (Organic Architecture)، از چه تمثیلی استفاده کرده است؟
þدرخت؛ موجودیتی که در عین برخورداری از نظم و اصالت، دارای قابلیت رشد و دگرگونی نیز است.
oآیا میدانید هدف لوکوربوزیه (Le Corbusier) از طرح این ایده چه بود؟
«خانه ماشینی برای زندگی است، همانگونه که اتومبیل ماشینی برای حرکت است.»
þتاکید بر دستیابی به فرایندی مبتنی بر یک برنامه مشخص، دقیق، منطقی و هدفمند، برای خانهسازی، همانند فرایند طراحی و ساخت تولیدات صنعتی، از قبیل اتومبیل، کشتی و هواپیما.
oآیا میدانید این سخن از کیست؟
«من نمیتوانم هر هفته یک معماری نو اختراع کنم.»
þمیس وندهرو (Mies van der Rohe)
با استعانت از پروردگار متعال و همکاری همه عزیزان و با حضور چشمگیر دانشجویان و اساتید معماری، به منظور رشد و توسعه توان علمی و بالا بردن دانش معماری، تقویت روحیه همکاری، ایجاد زمینه مناسب برای تبادل آخرين يافته ها در حوزه معماري پايدار،مركز آموزشي و فرهنگي سما همدان در نظر دارد اولین همایش ملی معماری پایدار را در شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن و قطب معماری غرب کشور برگزار نماید.دبيرخانه همايش از عموم علاقمندان به عنوان رابط علمي همايش در ساير استانها دعوت به همكاري مي نمايد.جهت دريافت اطلاعات بيشتر در اين خصوص به پايگاه اطلاع رساني همايش به نشاني زير مراجعه نماييد.Samarch.ir
سلام با آرزوی سلامتی همواره از مطالب جدید شما بهره برده ام. موفق باشید. م.نجفی
پاگرد ماه پویش تخصصی معماری کاری از گروه پژوهش معماری ژاو ژاو) واحد پژوهش شرکت سرای معماران گِل آب ( در راستای تسهیل دسترسی مهندسین، اساتید و دانش پژوهان عزیز به اطلاعات روز آمد قصد دارد پاره ای از اطلاعات تخصصی در رشته ی معماری را به صورت دوره ای و در غالب لوح فشرده منتشر کند
اطلاعات خیلی خوبی برای امتهانم مرسی
امیدوارم از این مطالب تو امتهان بدی متشکر
تشکر
مطالبتون عالیه ممنون